Cultuur opsnuiven doe je natuurlijk in het nabij gelegen Azeitão, Setúbal en Lissabon. Maar er zijn hier nog zó veel meer plekken met een bijzondere geschiedenis en culturele waarde die de moeite waard zijn. Hier zijn een paar ideeën:

Cabo Espichel

Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan Cabo Espichel. Vanaf deze 134 meter hoge klif heb je spectaculair uitzicht over de Altantische Oceaan. Ook staat hier een vuurtoren, heiligdomcomplex en er zijn heuse dinosaurus sporen te zien in de gekantelde steenlagen.

Azulejo’s

Hoewel de ceramiek-tegelkunst oorspronkelijk uit de Arabische cultuur komt, weten de Portugezen er wel raad mee. Om hier meer over te leren, een kijkje te nemen in een traditionele fabriek en om misschien zelf ook wel een tegeltje te maken, ga je langs bij Azulejo’s de São Simão. Deze kleinschalige werkplaats waar tegeltjes op traditionele wijze gemaakt en beschildert worden, ligt bij Nossa Casa in de buurt.

Enotoerisme

Portugal is een echt wijn land. Misschien hoeven we jou dat al lang niet meer te vertellen en ben je kenner of groot liefhebber. In dat geval moet je zeker een bezoekje brengen aan de wijnhuizen Bacalhôa en José Maria da Fonseca. Deze liggen op 5 minuutjes rijden van ons vakantiehuis. Ook de heerlijk dessertwijn Moscatel komt uit deze regio.